Oscar ödülünü kıl payı kaçıran,şanssız bir yılda gösterime girdiği için yazık olan film serimizin sonuncusuna geldik.Oldukça iyi,defalarca izlesek bile aynı tadı alabileceğimiz mükemmel filmlerin ''en iyi film'' ödülünü alamadığına şahit olduk.Şimdi biraz daha günümüze yakın yıllara gelerek oscar kazanamamış en iyi filmler nelermiş bir daha bakalım...


2008-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''BENJAMİN BUTTON'UN TUHAF HİKAYESİ''

Brad Pitt'in başrolünde olduğu konusu itibariyle mükemmel bir başyapıt.2008 yılı törenlerinde bir diğer harika film olan ''Milyoner'' filmi ile yarışından mağlup ayrılarak ödülü kıl payı kaçıran filmlerden biri oldu.



2009-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''SOYSUZLAR ÇETESİ''

Yakın dönemin en akılda filmlerinden biri daha bu listede kendine yer buldu.2.Dünya Savaşı döneminde geçen,izlediğimde hayran kaldığım filmlerden biri olan, Soysuzlar Çetesi buna rağmen ödülü ''Ölümcül Tuzak'' filmine kaptırdı.


2010-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''127 SAAT''

Gerçek bir hikayeden uyarlanan son dönemin en iyi yapımlardan biri ''127 Saat''de bu ödülü ıska geçen filmler arasında yerini aldı.İzlemeyenler için şiddetle tavsiye ettiği film oscarı hak edecek kadar iyi planlanmış olsa bile ''Zoraki Kral'' filmi ödülü bırakmadı.



2011-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''KAZANMA SANATI''

2000'lerden sonra oscar ödülü kazanmaya en yakın projelerde başrol genelde hep aynı isim ''Brad Pitt'in hayal kırıklığı ile ayrıldığı bir proje daha.İnsanı gaza getirmek için ideal olan film,jüri üyelerini gaza getirememiş ki ödülü 'Artist'' filmine verdiler.


2015-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''MAD MAX''

Kostüm,makyaj ve konusu itibariyle son döneme damga vuran filmlerden biri daha mağlup oldu.
Oyunculuğun zirve yaptığı film oscar ödüllerine damga vurması beklenen film iken buna izin vermeyen film ''Spotlight'' oluyordu.


Bazen oscar ödülü çok iyi olmayan projeler arasında geçebilir.Bu tamamen filmin çekildiği yıl ile alakalı.Bazen ise gördüğünüz gibi aynı yıl içinde ödülü kazanabilecek birden fazla film de ortaya çıkabiliyor.Bazen şans,bazen zamanlamanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bu serinin sonuna geldik.Umarım keyif aldınız.Daha eski dönemlerle ilgili bir listeyi ilerleyen dönemlerde yapmayı düşünüyorum.Sağlıcakla kalın.


Fotoğraf Kaynağı:https://www.imdb.com

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski