İlk bölümünü yayınladığım serinin 2.bölümüyle yine beraberiz.İlk bölümde 5 film tanıtmıştım yine 5 film ile 2.bölüme devam edeceğim.Bakalım başka yılda aday olsa kesin kazanır diyebileceğimiz diğer filmler neler...

yeşil yol



6.his


1999-OSCAR ÖDÜLLER - KAZANAMAYAN FİLMLER ''YEŞİL YOL'' - ''6.HİS''

Yakın dönemin en çekişmeli yarışlarından biri 1999 yılında oldu.Tarihin en iyi filmlerinden ''Yeşil Yol'' ile korku-gerilim tarzının sembol filmlerinden ''6.His''in aday olduğu yıl,ödülü alan film ise ''Amerikan Güzeli'' oldu.Yeşil Yol'un kesinlikle hak ettiğini düşünmüştüm.

tatlı bela

2000-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''TATLI BELA''

Julia Robert'ın bana göre en iyi filmi.Mükemmel bir oyunculuk gösterisi yaptığı film 2000 yılında dünyada en fazla izlenen filmlerden biri olmuştu.Ödül törenine geldiğinde ise rakibi ''Gladyatör'' oldu ve ödülü o filme kaptırmak zorunda kaldı.


yüzüklerin efendisi

2001-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''YÜZÜKLERİN EFENDİSİ-YÜZÜK KARDEŞLİĞİ''

Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi.Dünya çapında en fazla hasılat eden film olmasına rağmen ödülü kazanamadı.İnanılmaz bir film olmasına rağmen rakibi ''Akıl Oyunları'' filmi olunca ödül
töreninden eli boş döndü.


yüzüklerin efendisi iki kule


















2002-OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''YÜZÜKLERİN EFENDİSİ - İKİ KULE ''

1 yıl sonra serinin 2. filmi ile yine dünyayı kasıp kavuran seri,oscar ödüllerinde yine büyük bir şok yaşadı.Her ne kadar 2001 yılında ''Akıl Oyunları'' filmine kaptırması normalken 2002 yılında bu sefer kaybettiği film ''Chicago'' oldu.Bence bu yıl kesinlikle hak etmişlerdi.


kan dökülecek

2007 OSCAR ÖDÜLLERİ - KAZANAMAYAN FİLM ''KAN DÖKÜLECEK''

Daniel Day-Lewis'in kariyerinin dönüm noktası olan film.Kazanmasına kesin gözüyle bakılmasına rağmen o yıl çıkan ''İhtiyarlara Yer Yok'' filmi tüm töreni etkilemeye yetti.Kendi dalının en iyi filmlerinden biri olsa da oscar ödüllerinden buruk şekilde ayrılmak zorunda kaldı.

Fotoğraf Kaynağı:https://www.imdb.com/


Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski