Dünya üzerinde hemen hemen her insanın ortak amacıdır ''rahat ve konforlu'' bir hayat.Maddi yönden güçlü olup,kendi işini yapmayı istemek kadar doğal bir durum olamaz.Sinema sektörünün de en çok değindiği konulardan biri olan ''nasıl zengin oldum'' temalı filmler her dönem insanlar için ilham verici olmaya devam ediyor.Özellikle borsa üzerinden,dibi görmüş insanların yükselişini anlatan, çoğu gerçek hayatlardan uyarlama olan filmlerden öne çıkan 8 tanesini sizinle paylaşıyorum.

BİG SHORT-BÜYÜK AÇIK

Başrolünde Brad Pitt'in olduğu film,Michael Lewis'in aynı adını taşıyan kitabından uyarlama.Konusu yakın dönem küresel krizlerinden biri olan, 2007'den başlayıp 2010'a kadar süren dönem üzerine.''Her kriz başka fırsatlar doğurur'' felsefesiyle işlenen film, izleyicilerden tam not alan yapımlardan biri.

IMDb Puanı:7.8



BLOW-BEYAZ ŞEYTAN

Bu filmin konusu zengin olmak için yasal yollarla uğraşmak istemeyen bir adamın hikayesi.Yasa dışı yolların en popüleri olan uyuşturucu kaçakçılığı bu filmde de kendini göstermiş.Ailesinin fakir hayatından nefret eden birinin, para kazanma hırsıyla kartelliğe kadar yükseldiği ama sonunda hiç tahmin etmediği kayıplar yaşadığı özel bir film.Başroller Johnny Deep ve Penelope Cruz.

IMDb Puanı:7.6



LİMETLESS-LİMİT YOK

Başarısız bir yazarın,illegal yollarla elde ettiği hap sayesinde değişen hayatını ele alan bir film.
Dibi görmüşken, kendi alanı olan yazarlık ve paranın en çok döndüğü yer olan finans alanında zirvede bulacaktır kendisini.Bakalım bu hap onu sonsuza kadar güçlü biri yapabilecek mi ?

IMDb Puanı:7.4




ENRON:THE SMARTEST GUY IN THE ROOM-ENRON İŞ DÜNYASININ AÇIKGÖZLERİ

Bu film tamamen gerçek bir hikayeye dayanıyor.Sıfırdan zengin olmak mı daha zor yoksa tepede iken dibi görmek mi ? Dünyanın bir dönem en popüler enerji şirketlerinden biri olan ''Enron''un çöküşünü anlatan ders niteliğinde bir film.

IMDb Puanı:7.7


THE SOCİAL NETWORK-SOSYAL AĞ

Günümüz iletişim dünyasının yolunu çizen ''Facebook''un nasıl ortaya çıktığını anlatan film.Nasıl başladıklarından, nereye ulaştıklarına kadar detaylı bir anlatım.3 oscar alarak kendini kanıtlayan bir film.Oldukça popüler olsa bile, izlemeyenler için güzel bir seçim olabilir.

IMDb Puanı:7.8



THE PURSUİT OF HAPPYNESS-UMUDUNU KAYBETME

Belki de listemde olan en popüler film.Chris Gardner'in gerçek hayatından uyarlanan film tam olarak bir başyapıt.Will Smith ve oğlu Jaden Smith'in inanılmaz oyunculuk performansı ile her saniyesi ders niteliğinde olan film herkes tarafından izlenmesi gereken filmlerden.

IMDb Puanı:7.9



CATCH MEIF YOU CAN-SIKIYSA YAKALA

Tom Hanks ve Leonarda DiCaprio'nun dünyanın neden en iyi oyuncularından olduğunu bir kez daha kanıtlayan film.Baştan sonra sıkılmadan izlenebilecek,yok artık ya dedirtecek bir film.60'lı yılların en büyük dolandırıcısı Frank Abagnele'nin hayatından uyarlanmış.

IMDb Puanı:8.0



THE WOLF OF WALL STREET-PARA AVCISI

Dilimize ''Para Avcısı'' olarak çevrilen,para konusu üzerine yapılmış belki de en iyi film.Dünyanın gördüğü en büyük dolandırıcılardan biri olan ''Jordan Belfort''un hayatının sinemaya uyarlanışı.Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio'nun yine oyunculuk dersi verdiği film,ölmeden önce izlemeniz kıvamında

IMDb Puanı:8.2



Bu konu başlığında izlediğiniz ve önerebileceğiniz filmleri yorum kısmına bırakmayı ihmal etmeyin.

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski