''Sadece arama yapabileyim'' diye başlayan cep telefonu akımı,yıllar geçtikçe inanılmaz bir değişim geçirdi.Öyle ki farklı cihazlarda yapabileceğimiz hemen hemen her şeyi artık cebimizde duran cep telefonu ile yapabiliyoruz.Değişime ayak uyduramayan zamanın en büyük şirketleri ''Nokia'' gibi büyük şirketler iflasın eşiğine gelirken,değişimi önceden gören şirketler milyar dolarlık satış rakamlarına ulaştı.

Cep telefon savaşının geldiği son nokta ise ''Xiaomi'' şirketinin hamlesi ile çok başka bir boyuta çıktı.
Yakın zamanda tanıttıkları ''Mi Mix Alpha''nın özellikleri bu telefonsa diğerleri ne dedirtiyor.Hemen hemen her tarafı ekran olan telefon görünüm itibariyle daha önce hiç denenmeyeni yapmış.


Cihazın ön kamera kavramı yok.Telefonun arkasını çevirdiğinde kendinizi görüyorsunuz.

Kameranın özelliklerine gelirsek,toplamda 108 MP gibi inanılmaz bir kalite sunuyor.Öyle ki tüm özelliklerle çekilen bir fotoğrafın çözünürlük boyutu ''40 mb'' oluyor.

Bataryası ise piyasanın çok üstünde bir güce sahip ama telefonun yüksek kalite olması şarjın erken bitmesine sebep olabileceğini düşündükleri için kablolu ve kablosuz olarak şarj imkanı var.

12 GB Ram'e sahip telefonun depolama alanı ise tam 512 GB çoğu bilgisayardan daha fazla.


Fiyatına gelirsek eğer,Çin üzerinden neredeyse 20.000 yen (2.800 Dolar) satış fiyatı konulmuş.
Bunlar vergisiz fiyatlar tabi.Ülkemizde ise vergilerin ardından satış fiyatının 35 bin rakamını
bulacağı düşünülüyor.Bu paraya değer özellikleri taşıyor mu artık ona meraklısı karar verecek.



Fotoğraf Kaynağı:https://www.mi.com/global



4 Yorumlar

  1. Çok ilginç görünüyor ama kullanım konusunu düşünemedim.. :)

    YanıtlaSil
  2. Standartların çok dışında bir dizayn ama bunu almaya karar veren acaba bunu nasıl kullanırım sorusunu pek kendine sormaz gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Bilgisayarda (donanım ve yazılım) çok iyi olmama rağmen, cep telefonlarına karşı duyduğum alerjiden dolayı, cep telefonlarına "alo" nun haricinde hiç bir yakınlık duymadım. Alerji fiziksel bir rahatsızlık değil, cep telefonuna olan gıcıklıktan dolayıdır. Nedense cep telefonunu bir türlü sevemedim. Neden biliyor musunuz? Cep telefonu benim hiç yaralı parmağıma işemedi. Bana hep acı haber verdi ve acılar yaşattı. Tabi bu yaşanılan acıların cep telefonu ile bir ilgisi yoktur ama, işte ben böyle tuhaf bir varlığım. Hani "mantığın bittiği yerde askerlik başlar" diye bir söz vardır ya, işte benimkisi bunun gibi bir şey.
    Cep telefonuna ve onun teknolojisine ilgi duyanlar için güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçtenliğinizi ve anlatım biçiminizi hayranlıkla okudum.Umarım herhangi bir teknolojik aletten bir daha kötü bir haber almazsınız sonsuza kadar.Sağlıcakla Kalın.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski